Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ "ΣΠΙΘΩΝ" ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

O Συντονιστής της 1ης ΣΠΙΘΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, συναγωνιστής Λάμπρος Παπαδημητράκης παρέστη στην μεγάλη συγκέντρωση του ΜΙΚΗ στο Βελλίδειο και εν μέσω μιας ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας μετέφερε δια ζώσης τον παρακάτω
 χαιρετισμό (δείτε και το βίντεο στην διπλανή στήλη) :

"Φίλες και φίλοι
Ελληνίδες και Έλληνες της ελληνικής πατρίδας,

Κάποτε αράξανε στην Κύπρο κάποιοι Αχαιοί. Εκείνων παιδιά είμαστε οι σημερινοί Κύπριοι, στο πέρασμα του χρόνου σημαδέψαμε τη γη, ονοματίσαμε τα μέρη με την ελληνική λαλιά: και Λάπηθο και Καραβά κι Αμμόχωστο και Κερύνεια και χίλιων λογιών ονόματα. Και την κρατούμε εκείνη τη λαλιά μέσα στους αιώνες,
πεισματικά αρχαία, τεκμήριο της ελληνικής συνέχειας στα κυπριακά χώματα..

Κι ήρθανε ξένοι επήλυδες, τα μέρη τα αρπάξανε και τη δική μας παρουσία των αυτοχθόνων Κυπρίων, προσπαθούν να τη σβύσουν. Η ξακουσμένη πόλη του Ευαγόρα, η Σαλαμίνα, αναφέρεται πια χωρίς ταυτότητα, ρίξτε μια ματιά στην νέα Ιστορία, που χρηματοδοτείται από ανθελληνικά ιδρύματα και τι τραγωδία! γράφεται με τη συνέργεια δικών μας. Μα πως θα επιβιώσεις σαν πρόσωπο στην Ιστορία όταν από φόβο απεμπολείς το παρελθόν σου κι αφήνεις να στοιχειώσουν οι τάφοι των προγόνων σου;

Οι αιώνιοι έμποροι των εθνών, σημερινοί παγκόσμιοι επικυρίαρχοι, στη πιο βάρβαρη μορφή αποικιοκρατίας που γνώρισε η ανθρωπότητα, σχεδιάζουν να μας μεταλλάξουν σε α-εθνικά όντα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς μνήμη και παρελθόν. Οι διεθνής ιμπεριαλισμός, που κατ’ ευφημισμό καλείται πλέον παγκοσμιοποίηση, θέλει να γίνουμε απλοί καταναλωτές, δηλαδή ασυνείδητοι και αχρείοι. Ζητά να ξεθωριάσουμε τη μνήμη, να ντροπιάσουμε το Λαό μας, να ευνουχίσουμε τα παιδιά μας, να δουλωθούμε.

Φίλες και φίλοι, σήμερα η έννοια της Πατρίδας σε Ελλάδα και Κύπρο συζητιέται σαν Περιουσιακό ζήτημα. Mα το Δημόσιο ελληνικό χρέος και η κουρσεμένη Κυπριακή γη δεν είναι απλά οικονομικό ζήτημα, όπως σήμερα διαλαλείται. Οι κλεμμένες κυπριακές περιουσίες είναι Τόποι κι είναι ζωντανοί, όπως Τόποι ζωντανοί, γιατί οι άνθρωποι έχουν ακουμπήσει τη ψυχή τους εκεί, είναι η Δημόσια ελληνική περιουσία, οι αρχαιότητες και η Ακρόπολη που ο Έλληνας πρωθυπουργός υποθήκευσε. Αυτό που σήμερα στην Κύπρο παζαρεύεται, δεν είναι οι περιουσίες, μα οι ψυχές των εκατομμυρίων Κυπρίων που πέρασαν από την κυπριακή γη κι άφησαν πάνω της τον ιδρώτα και το δάκρυ τους. Αυτό που σήμερα στην Ελλάδα εκποιείται δεν είναι η Δημόσια περιουσία, είναι η Εθνική κυριαρχία, είναι το αίμα που χύθηκε απ’ τις γενιές που πέρασαν, είναι η περηφάνεια ενός ηρωϊκού λαού. Και το παζάρι αυτό δεν θα το σηκώσει ποτέ η ανθρώπινη ουσία των εκατομμυρίων Ελλήνων σε Ελλάδα και Κύπρο, των νέων γυναικών και ανδρών και των γενιών που θάρθουν.

Το παζάρι αυτό στην Κύπρο γίνεται για να κρυβεί το έγκλημα που για 36 χρόνια επιτελείται: το έγκλημα της εθνοκάθαρσης. Τα Σχέδια αφαιρούν από τους Κυπρίους το δικαίωμα να εγκαθίστανται ελεύθερα στον ίδιό τους τον Τόπο, καθ΄ ήν στιγμήν οι πολίτες όλης της γης μπορούν ανενόχλητοι να εγκαθίστανται στην Κύπρο. Το ΣΧΕΔΙΟ που έρχεται είναι το δικό μας ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Ενώ η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, η υποθήκευση και η εκποίηση της Ελληνικής πατρίδας γίνεται για να βαθύνει το καθεστώς της υποτέλειας, είναι Σχέδιο για την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν είναι παρά ένα ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ για την Ελλάδα.

ΜΙΚΗ οι Κύπριοι σ’ ευχαριστούμε που ορθώνεις το ανάστημά σου ώστε καμμιά ηγεσία να μην συναινέσει στην ολοκλήρωση των φασιστικών σχεδίων του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της Άγκυρας για την Κύπρο.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και για την ΕΛΠΙΔΑ που δίνεις σε τρείς γενιές σημερινών Ελλήνων:στη γενιά της απελευθέρωσης, του εμφυλίου και του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, στη γενηά του Πολυτεχνείου και της τουρκικής εισβολής, στη γενιά που της κλέβουν την γενέθλια γη στην Κύπρο, τη γενιά της νέας κατοχής του ΔΝΤ στην Ελλάδα !

Από τις ΣΠΙΘΕΣ της Λευκωσίας, της Λεμεσού, της Πάφου, τη Λάρνακας, της κατεχόμενης Αμμοχώστου και της κατεχόμενης Κερύνειας, μεταφέρουμε στις ΣΠΙΘΕΣ της Ελλάδας πως ένα Κίνημα Συμπαράστασης προς τον Ελληνικό Λαό αναπτύσσεται στο νησί, στέκεται αλληλέγγυο δίπλα σας και σας περιμένει στην Κύπρο σε κοινές εκδηλώσεις.

Το Κίνημα αυτό ενώνει τη φωνή του με τη δική σας

"ΕΜΠΡΟΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!" "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου