Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΑΝΑΨΕ «ΣΠΙΘΕΣ»

«Σπίθες» άναψε στην Κύπρο το πρόσφατο δημοσίευμα του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με τίτλο «ΗΡΩΔΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» για το σαρωτικό, επιζήμιο, άκαρδο και αντιπαιδαγωγικό κλείσιμο (συγχώνευση) εκατοντάδων ελλαδικών σχολειών από την Κυβέρνηση της Αθήνας, προκειμένου να περικόψει δαπάνες
 για χάρη του Μνημονίου! Παρότι αυτές είναι τελικά πολύ μικρές μπροστά στη ζημιά και τα έξοδα μετακίνησης και ταλαιπωρίας χιλιάδων μαθητών μικρών σχολειών, αλλά και τον μαρασμό και ερήμωση των μικρών χωριών.

Ευαίσθητοι Έλληνες της Κύπρου, έχοντας τα βιώματα της Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής, των Εγκλωβισμένων της Καρπασίας και του μοναδικού ρόλου που διαδραματίζει στα χωριά το σχολειό, κινητοποιήθηκαν μέσα από τις οργανώσεις της Σπίθας Κύπρου, ίδρυσαν τη «Σπίθα Παιδείας Κύπρου» και απευθύνουν έκκληση στον Κυπριακό Ελληνισμό να βοηθήσει οικονομικά ώστε να «υιοθετηθούν», να αναληφθούν δηλαδή τα έξοδα λειτουργίας όσο περισσότερων μικρών σχολειών της μάνας Ελλάδας!
Είναι πραγματικά μια τόσο συγκινητική πρωτοβουλία, που δείχνει την αμείωτη αγάπη και τους αυθεντικούς κοινούς εθνικούς δεσμούς ανάμεσα Κύπρο και Ελλάδα, που ποτέ δεν παύει να βοηθά η μια την άλλη, σε μια πορεία πύρινη και μαρτυρική, αλλά δοξασμένη και λαμπρή μέσα στην ίδια θάλασσα της ελληνικής ιστορίας!
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την Ανακοίνωση των Κυπρίων αδελφών μας για την αναδοχή των ελλαδικών σχολείων με τίτλο «η μικρή Κύπρος σώζει τα μικρά σχολεία της Ελλάδος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου