Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΣΠΙΘΕΣ» ΛΕΜΕΣΟΥ

από τον ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, μηχανολόγο μηχανικό

"Η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη. Όχι να βλέπεις πως πηδάει η ΣΠΙΘΑ από την μια γενιά στην άλλη παρά να πηδάς, να καίγεσαι μαζί της. Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της Λύτρωσης".
από την "Ασκητική" του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Φίλες και Φίλοι,
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες από την Ελλάδα,

Το παραπάνω απόσπασμα αποτυπώνει την ιερή παρακαταθήκη, που οδήγησε σε ίδρυση τις "Σπίθες" Λεμεσού.
Σημάδια πολλά, προβληματισμοί αμέτρητοι, διολισθήσεις
 τεράστιες μα λύσεις και προτάσεις ανύπαρκτες από την ΚομματικοΠολιτική άρχουσα τάξη σε Κύπρο και Ελλάδα. Μια άρχουσα τάξη που προκειμένου να συγκαλύψει την ανεπάρκεια και ηττοπάθεια της έχει βυθίσει τον τόπο στην αμάθεια και την αβελτηρία. Ενσυνείδητη επιδίωξη είναι ένας Λαός κομματικοποιημένος μα όχι πολιτικοποιημένος που διακατέχεται από κομματικές αγκυλώσεις και ιδεολογικά εμφυτεύματα. Η προμελετημένη αυτή μεθοδολογία που έχει υιοθετήσει το ΚομματικόΠολιτικό κατεστημένο οδηγεί μάζες πολιτών σε αποχαύνωση και σύγχυση, ώστε να καθίστανται ανίκανοι για αυτόνομη κριτική σκέψη επί των καίριων προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Το Κυπριακό βρίσκεται σε επικίνδυνο και οριακό σημείο, αφού η επιδιωκόμενη λύση είναι ρατσιστική και ληξιπρόθεσμη. Η πολιτική ελίτ του τόπου διακατεχόμενη από νωθρότητα και ηττοπάθεια αδυνατεί να αντιληφθεί το καταστροφικό υπόβαθρο με τις ανεπίστρεπτες συνέπειες της πεισιθάνατης θεώρησης λύσης του Κυπριακού. Απτό παράδειγμα είναι η κατάντια, να βρίσκεται ο λαός μας αντιμέτωπος με το χαμερπές επιχείρημα και τον σχιζοφρενικό ισχυρισμό, που δυστυχώς έχει αναχθεί και σε πολιτικό λόγο, πώς μοναδικά εφικτό και επιδιωκόμενο είναι το απευκταίο.
Η οικονομία σκοπίμως καταρρακώνεται, η ανεργία καλπάζει πλήττοντας τις νέες γενιές, οι θεσμοί αυτοακυρώνονται και εξευτελίζονται, η αναβίωση ενός πολυεπίπεδου ρατσισμού επιδιώκεται εντέχνως από τους αυτοπροσδιοριζόμενους αντιρατσιστές ώστε να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους, η δημόσια υγεία ανύπαρκτη ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ρατσιστική, η Ιστορία παραχαράσσεται και η αλήθεια αποκρύβεται, η παιδεία με υπαιτιότητα των πανεπιστημιακών ταγών νοσεί, αφού σκοπίμως αγνοούν την διδαχή του Αριστοτέλη πως "Η μόρφωση είναι στολίδι στην ευτυχία και καταφύγιο στη δυστυχία". Μέσα σε όλα αυτά, προστίθενται οι εθνοκτόνοι εγχώριοι διεθνιστές με όραμα την επιβολή ενός μοντέλου διεθνισμού, χωρίς όμως το Ελληνικό έθνος. Προμετωπίδα των προσπαθειών τους είναι η επίκληση της πολυπολιτισμικότητας, που και αυτή όμως εξαιρεί τον πλούσιο και μοναδικό Ελληνικό πολιτισμό. Η λέξη πατριωτισμός ποινικοποιείται και δαιμονοποιείται, γιατί έχει την δυναμική να ανασκαλίσει πικρές ιστορικές θύμησες και να διαταράξει τον λήθαργο των μαζών. Συνοψίζοντας θα μπορούσε κάποιος να εντοπίσει ως κοινή συνισταμένη όλων αυτών, την αποδόμηση των κοινωνικών ιστών και όποιων συνεκτικών δεσμών μεταξύ των πολιτών.
Η απάντηση στο ερώτημα κατά πόσον αυτό οφείλεται σε ανικανότητα ή εσκεμμένη πρακτική του ΚομματικοΠολιτικού κατεστημένου είναι δύσκολή μα συνάμα αδιάφορη, αφού σε κάθε περίπτωση είναι εγκληματική. Η πολιτική ελίτ του τόπου θέλοντας να αποποιηθεί τις εγκληματικές ευθύνες, ποικιλοτρόπως μετακυλύει το αποκλειστικά δικό της αίσθημα ενοχής στον απλό Λαό κάτι που εμμέσως αναφέρει ο Μακιαβέλι λέγοντας πώς "Είναι πολύ εύκολο να διοικήσεις ένα κράτος όπου οι μάζες δεν είναι διεφθαρμένες. Όπου υπάρχει ισότητα είναι αδύνατον να εγκαθιδρύσεις ηγεμονία, και όπου δεν υπάρχει είναι αδύνατον να εγκαθιδρύσεις δημοκρατία". Προκειμένου ωστόσο να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της καλλιέργειας του αισθήματος συνενοχής, εμβολιάζουν επιπλέον τους πολίτες με κομματικό και κοινωνικό φανατισμό και επιδίδονται στην δημιουργία φοβικών συνδρόμων, αναδεικνύοντας εχθρούς πραγματικούς και μη.
Στην προσχεδιασμένη από το κατεστημένο διασπορά φόβου απαντάμε με το ίδιο νόμισμα. Ο δικός σας φόβος είναι η δική μας ακατάπαυστη και διαρκής αναζήτηση της αλήθειας. Σε αντίθεση με εσάς οι δικές μας αλήθειες είναι ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές αφού η μισή αλήθεια συνθέτει ένα ολόκληρο ψέμα.
Με όλα αυτά και όλους αυτούς οδηγήθηκαν οι κοινωνίες μας σε υπαρκτά ψυχολογικά, διανοητικά και ιδεολογικά αδιέξοδα. Κάπου εδώ όμως είναι το τέρμα και καλούμαστε όλοι σε αφύπνιση και με την δύναμη της αλληλεγγύης και του δικαίου να προχωρήσουμε δυναμικά σε κοινωνικές και πολιτικές αυτόνομες, αδιάβλητες και δυναμικές δράσεις, με γνώμονα την επιδίωξη του κοινού οφέλους, ξεπερνώντας το νοσηρό εμφύτευμα της ατομικότητας.
Το ΚομματικόΠολιτικό κατεστημένο βρίσκεται σε καθολική αναντιστοιχία με τις ανάγκες, οράματα και πεποιθήσεις του Λαού και καθώς αυτοακυρώνεται, βλέπουμε πως σε Κύπρο, Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες αναδύονται συνεχώς και μαζικά αυτόνομες ελεύθερες κινήσεις ανεξάρτητων πολιτών, με προμετωπίδα την δημιουργία πατριωτικών απελευθερωτικών μετώπων, έτοιμων να αγωνιστούν για να κατοχυρώσουν εξ’ αρχής την Λαϊκή κυριαρχία, την Εθνική ανεξαρτησία, την Πατριωτική αναγέννηση και την Απελευθέρωση.
Στερνή μας παράκληση είναι να ακούσετε, όσο ακόμη υπάρχει ελπίδα, έστω και αργοπορημένα την κραυγή αγωνίας των πολιτών και αφουγκραστείτε το καθαρό μας μήνυμα "Ιδανικοί αυτόχειρες ΔΕΝ πρόκειται να γίνουμε και χαράξτε το ανεξίτηλα στο μυαλό σας। Ο Ελληνισμός εκ’ καταβολών διατηρεί άφθαρτο και αμόλυντο το αρχέγονο ένστικτο της Ελευθερίας. Ο δικός μας αγώνας αρχίζει τώρα και επιβάλλει την άρνηση προς κάθε μορφής σχέσης με τον εσμό των κοσμικών κύκλων. Δυστυχώς για κάποιους κοσμικούς κυρίους είμαστε αμετανόητα ερωτευμένοι. Ερωτευμένοι με την Ελευθερία".


Οι "Σπίθες" Λεμεσού σας καλωσορίζουν στην Α’ Πανελλήνια Συνάντηση "Σπιθών" και। καταθέτουν την τεράστια συγκίνηση που γεμίζει τις ψυχές μας η παρουσία όλων σας। Κλείνουμε την ομιλία με ακόμη ένα απόσπασμα - παρακαταθήκη από τον αξιομνημόνευτο Νίκο Καζαντζάκη।


"Η ανώτερη Αρετή δεν είναι να είσαι λεύτερος, παρά να μάχεσαι για την ελευθερία. Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; ΠΟΛΕΜΑ. Σήμερα άρτιος, ενάρετος άνθρωπος είναι μονάχα ο πολεμιστής"

Σας ευχαριστώ

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό... Μπράβο Σπίθες Κύπρου. Καιρός να λυτρωθούμε από την κατάρα των κομμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή