Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ : " Τα ΜΑΤ είναι στον τόπο μας – ΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ στον αγώνα για να σώσουμε τον αρχαιολογικό χώρο του ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – Η Κερατέα βρίσκεται σε ΠΟΛΕΜΟ! "

από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΑΠΤΗ, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λαυρεωτικής
και φοιτητή τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου
                                                                                               
Καλησπέρα σας,
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και την φιλοξενία στην Κύπρο, καθώς επίσης και για το ότι μας δίνετε βήμα για να γνωστοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το πρόβλημά μας. Το να βρίσκομαι ανάμεσα στις Σπίθες δεν αποτελεί κάτι νέο. Οι Σπίθες της Αττικής έχουν δείξει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας, με τις πολλές παρουσίες τους στο μπλόκο της Κερατέας
 καθώς και με τα μηνύματα συμπαράστασης Σπιθών από όλη την Ελλάδα. Αποκορύφωμα όλων ήταν η παρουσία του ιδίου του Μίκη Θεοδωράκη στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ Κερατέας το περασμένο Σάββατο, μια παρουσία που μας έδωσε δύναμη και θάρρος για την συνέχιση του αγώνα μας.
Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους άμεσα και όσον αφορά αυτήν κάθε αυτή την διαχείριση, και όσον αφορά τον τρόπο και τις μεθόδους επιβολής της από το κράτος. Η Κερατέα αυτή την στιγμή έχει γίνει πειραματόζωο και χώρος δοκιμής νέων όπλων για την επιβολή της κρατικής εξουσίας και την καταστολή κάθε κοινωνικής αντίδρασης. Στην Κερατέα έχουν δοκιμαστεί νέου τύπου χημικά και ένα νέο είδος, πιο εξελιγμένο, Αύρας έκανε την εμφάνισή του μετά την επταετία.
Στην Λαυρεωτική εδώ και τέσσερις μήνες, όσο και αν αυτό ακουστεί βαρύ, έχει καταλυθεί το πολίτευμα, αναφέρω τα εξής μόνο:
Στις 11/12/2010, νύχτα στις 3 π.μ. έκαναν την εμφάνισή τους 3 μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας, που έχει αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ, τα οποία δεν έφεραν αριθμούς κυκλοφορίας και ήρθαν συνοδεία.... 600 αστυνομικών (!!!) και ενός εισαγγελέα...!!! Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε ότι την ίδια μέρα μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, το οποίο εξέδωσε προσωρινή αναστολή εργασιών (στις 28/12 εξεδώθει οριστική απόφαση αναστολής), όταν αυτή επιδόθηκε από δικηγόρο και τον τότε δήμαρχο Κερατέας στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζητούσαν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική καθώς όπως είπε, για να διατάξει κάτι τέτοιο έπρεπε να περιμένει πρώτα... «πολιτική εντολή!!!» Και αναρωτιόμαστε όλοι που είναι το ανεξάρτητο της Δικαιοσύνης; Έκτοτε 10.000 στρ. αγροτικής γης είναι αποκλεισμένα από τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίς οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους. Οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής περνούν έως και πέντε ελέγχους δείχνοντας ταυτότητα, δηλώνοντας τον λόγο για τον οποίο κινούνται στην περιοχή για να πάνε στα σπίτια τους, ενώ για να δεχτούν επισκέψεις πρέπει να δηλώσουν τα ονόματα στην αστυνομία και αντίστοιχα να γίνουν εξευτελιστικοί έλεγχοι ταυτοτήτων και οχημάτων στους επισκέπτες. Δεκάδες είναι οι συλλήψεις των κατοίκων της Κερατέας από την Αστυνομία, η οποία υιοθετώντας πολιτικές και κινήσεις παρακράτους  για να καμφθεί το ηθικό των κατοίκων,  δεν διστάζει να κατασκευάσει κατηγορίες φορτώνοντας τον μισό ποινικό κώδικα σε κάθε συλληφθέντα, κατηγορίες οι οποίες ευτυχώς καταρρίπτονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Κάπου θα ήθελα να αναφέρω εν συντομία το ιστορικό της όλης υπόθεσης:
Το πρόβλημα ξεκινά από το 1995 όταν πρωτοακούγεται το όνομα της Κερατέας και ειδικότερα της περιοχής του Οβριοκάστρου ως υποψήφια για την χωροθέτηση ΧΥΤΑ. Το οξύμωρο είναι ότι την ίδια μέρα, στις 29/12/1995 δηλαδή, βγαίνει το ΦΕΚ το οποίο χαρακτηρίζει την ευρύτερη περιοχή του Οβριοκάστρου ως ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο.
Το 1997 ιδρύεται ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής που περιλαμβάνει τους τότε δήμους Κερατέας, Λαυρίου και Καλυβίων και τις κοινότητες Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας, Κουβαρά και Αγ. Κωνσταντίνου (Καμάριζα), ο οποίος από τότε ζητά να αναλάβει τις ευθύνες του όσον αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγει η Λαυρεωτική. Πιο συγκεκριμένα ζητά να διαχειριστεί τα απορρίμματα της Λαυρεωτικής μόνος του, σε τόπο και με μέθοδο που θα επιλέξει εκείνος χωρίς να επιβαρύνει κανέναν άλλο στην Αττική. Αυτή η πρόταση δεν γίνεται δεκτή από το ΥΠΕΧΩΔΕ θέλοντας να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα του ΕΣΔΚΝΑ που μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 είχε την αποκλειστική διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Οι κινητοποιήσεις του Δήμου, της Συντονιστικής Επιτροπής και των κατοίκων της Κερατέας πάγωσαν το θέμα μέχρι και το 2002 όταν με τον νόμο της Βάσως Παπανδρέου επανήλθαν χωροθετώντας τις περιοχές που είχαν επιλεγεί από το 1995 χωρίς να ξαναγίνει καμία ουσιαστική καινούργια μελέτη.
Πιθανόν να αναρωτιέστε όλοι πως γίνεται να χωροθετήσουν ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικό χώρο; Αυτό ήταν ένα ΤΡΙΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ στον νόμο, πιο συγκεκριμένα: ενώ όλη η περιοχή ονομάζεται Οβριόκαστρο, όπως αναφέρεται η προτεινόμενη περιοχή σε όλα τα δημόσια έγγραφα από το 1995, το 2003 αλλάζει υποτίθεται η χωροθέτηση και στον νόμο εμφανίζεται το όνομα Βραγόνι το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από το όνομα ενός λόφου που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Οβριοκάστρου. Μάλιστα το 1995 και το 1997 ερωτηθείς η αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων από το ΥΠΕΧΩΔΕ, είχε λάβει δύο αρνητικές απαντήσεις για την χωροθέτηση, καθώς όπως προείπαμε ο χώρος είναι αρχαιολογικός, το περίεργο είναι ότι το 2003 ο ίδιος προϊστάμενος της αρμόδιας εφορίας, ο κ. Σταϊνχάουερ, εγκρίνει την χωροθέτηση στην ίδια περιοχή με το καινούργιο όνομα!!!
Το 2003 κατατίθεται προσφυγή στο ΣτΕ από την μεριά της Κερατέας, όταν εκδικάστηκε το 2005 από το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, η εισήγηση ήταν υπέρ της Κερατέας, όταν όμως βγήκε η απόφαση το 2007 έκπληκτοι ακούσαμε όλοι, ότι το πενταμελές τμήμα που εκδίκασε την προσφυγή, την απέρριψε ομόφωνα... (!!!) δηλαδή η εισηγήτρια είχε καταψηφίσει την ίδια της την εισήγηση...(!!!) τα συμπεράσματα δικά σας, μόνο να θυμίσω ότι λίγες μέρες πριν ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς δήλωνε σίγουρος για την ορθή απόφαση που θα βγάλει το ΣτΕ. 
Φτάνουμε στο 2009 όταν στις 7 Ιουλίου μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας με την συνοδεία ΜΑΤ εισβάλουν στο Γραμματικό και ξεκινούν τα έργα του ΧΥΤΑ την ίδια μέρα το απόγευμα, η τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης στην πλατεία της Κερατέας με χιλιάδες κόσμο, βάζει φρένο στον επικείμενο ερχομό των ΜΑΤ στην Κερατέα, που σχεδιαζόταν για λίγες μέρες μετά.
11 Δεκεμβρίου 2010, στις 3:00 π.μ. οι ίδιες σκηνές με αυτές του Γραμματικού, εκτυλίσσονται και στην Κερατέα.
ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ

Δέκα λόγοι γιατί δεν πρέπει να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας

1. Ο χώρος ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980.
2. Η περιοχή είναι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος. ΦΕΚ 1070/Β/29.12.1995.
3. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η απόθεση απορριμμάτων υπάρχει πηγή.
4. Το υδατόρεμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο το χώρο των εγκαταστάσεων.
5. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.
6. Υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.
7. Η περιοχή ήταν κηρυγμένη αναδασωτέα μέχρι τον Αύγουστο του 2009 όταν ενώ  καιγόταν όλη η Ελλάδα παραδόξως έγινε άρση της Αναδάσωσης για την περιοχή του Οβριοκάστρου (εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ)
8. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία.
9. Η περιοχή απέχει λιγότερο από 1.200 μέτρα από τα όρια οικισμού (Πλάκα), που προϋπήρχε του 1923.
10. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο, ενώ την περιοχή διασχίζει ο αγωγός φυσικού αερίου.
Πρέπει να ξέρετε ότι για τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου το 2007 ο Δήμος Κερατέας και η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής προχώρησαν στην έκδοση του βιβλίου «Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Οβριοκάστρου Κερατέας» που περιέχει τις εργασίες διαπρεπών αρχαιολόγων, του Ευάγγελου και της Όλγας Κακαβογιάννη, του Χανς Λόμαν και του Ευγένιου Βάντερπουλ, για το οποίο από τον Φεβρουάριο του 2008 έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών με τίτλο «Παράνομη Χωροθέτηση ΧΥΤΑ σε Αρχαιολογικό Χώρο». Επίσης να σας αναφέρω ότι αυτό που προσπαθούν να φτιάξουν στο Οβριόκαστρο είναι ένας Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και όχι ΧΥΤΥ ή οτιδήποτε άλλο, αφού τα τεύχη δημοπράτησης του έργου αναφέρουν μόνο την λέξη ΧΥΤΑ και τίποτε άλλο. Επίσης τα δικαστήρια δεν έχουν τελεσιδικίσει όπως ψευδώς διαδίδει το Υπουργείο Εσωτερικών. Ακόμα εκκρεμούν τρεις σημαντικές δικαστικές αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν τις απαλλοτριώσεις, κ.α. και θα εκδικαστούν τον Μάιο και τον Ιούνιο ενώ μέχρι τότε είναι σε ισχύ η από 28/12/2010 αρ. 199 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου η οποία διατάσσει την αναστολή οποιασδήποτε εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 11/12/2010
Ο αγώνας μας δεν ξεκινάει στις 11/12 αλλά πολλά χρόνια πριν, από το 1995 που πρωτοακούστηκε το όνομα της Κερατέας. Τα τελευταία χρόνια εντάθηκε ειδικά μετα το 2003 όταν και ψηφίστηκε ο νόμος της Βάσως Παπανδρέου. Σε αυτά τα χρόνια ο αγώνας περιελάμβανε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Κερατέα και Αθήνα, ενημερωτικές ημερίδες για την διαχείριση των απορριμμάτων, συνεντεύξεις τύπου, πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Οβριόκαστρο όπως ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας τα τέσσερα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τα δύο πολυήμερα «Φεστιβάλ Οβριοκάστρου» που έγιναν τα καλοκαίρια του 2009 και του 2010 (και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε και το τρίτο φέτος το καλοκαίρι στο Οβριόκαστρο), καθώς και η ενημέρωση του κόσμου της Κερατέας με έντυπα, πανό, ανοιχτές συνελεύσεις, sms κ.α. Επίσης για το Οβριόκαστρο έχουν γίνει δύο ντοκιμαντέρ το ένα από την τηλεοπτική εκπομπή «ΦΩΤΟΣΦΑΙΡΑ» και το άλλο είναι το ωριαίο «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Ακρίδα το οποίο προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε φεστιβάλ κινηματογράφου της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Όσον αφορά τον χώρο του Οβριοκάστρου, από το 2007 που απορρίφθηκε η προσφυγή του Δήμου και των κατοίκων στο ΣτΕ, άρχισε η εικοσιτετράωρη φύλαξη του σε τρεις βάρδιες από τους κατοίκους με την συμμετοχή και στήριξη του Δήμου Κερατέας. Επίσης όλα αυτά τα χρόνια είχε φτιαχτεί ένα ολόκληρο σχέδιο κινητοποίησης για την ημέρα του ερχομού μηχανημάτων με ή χωρίς την συνοδεια αστυνομικών δυνάμεων, αυτό περιελάμβανε συγκεκριμένες κινήσεις αντίστασης, τόσο νομικές όσο και πρακτικές, όπως οι καμπάνες, η ενημέρωση με sms, η υπακοή σε μία πυραμίδα ανθρώπων με πρώτο τον Δήμαρχο κ.ο.κ. ώστε να μην μείνει σε καμία περίπτωση ακέφαλος ή διασπαστεί ο αγώνας κ.α.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11/12/2010
Από εκείνη την νύχτα της 11ης Δεκεμβρίου 2010, ξεκινά ο αγώνας της Κερατέας και της Λαυρεωτικής γενικότερα ενάντια σε μία καμουφλαρισμένη «ΧΟΥΝΤΑ» του ΠΑΣΟΚ. Ο αγώνας αυτός δεν είναι ούτε εύκολος ούτε ρόδινος. Όπως προείπαμε υπήρχε ένα ολόκληρο σχέδιο αντιμετώπισης και αντίδρασης, όμως είναι απόλυτα λογικό πολλά από αυτά που είχαν σχεδιαστεί θεωρητικά μόνο, να λειτουργήσουν λάθος, ή και καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως και να ΄χει η θέληση και η αντίδραση του Κερατιώτικου λαού ήταν πρωτοφανής. Τις πρώτες μέρες φυσικά, ως Έλληνες, υπήρχε και η γκρίνια. Είμασταν 3000 άτομα στον δρόμο... 3000 ήταν και οι απόψεις για το τι ήδη έπρεπε να είχε γίνει, ή για το τι πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες και μέρες. Η γκρίνια αυτή σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε στο ελάχιστο τον αγώνα αφού προερχόταν από όλους με αγνή πρόθεση να βοηθήσουν με τις ιδέες τους, και όχι μόνο, τον αγώνα. Έτσι λοιπόν ενώ τις πρώτες μέρες, ίσως πιστεύοντας ότι θα λήξει γρήγορα η υπόθεση, όλοι περίμεναν κινήσεις μόνο από το Δήμο και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, όταν ο κόσμος κατάλαβε ότι η «συμβίωση» μας με τα ΜΑΤ θα έχει διάρκεια, άρχισε να αυτονομείται και να κάνει κινήσεις για την στήριξη του αγώνα και του μπλόκου. Ο καθένας βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί και από όποιο πόστο μπορεί. Δηλαδή, οι γυναίκες φτιάχνουν γλυκά και πίτες προσφέροντας τα στον κόσμο, οι φούρνοι της Κερατιάς στέλνουν κάθε πρωί κουλούρια και λουκουμάδες, οι οινοπαραγωγοί ανεφοδιάζουν με καρσί το μπλόκο, οι οικοδόμοι κατασκευάσαν το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» όπως έχουμε ονομάσει το ξύλινο κιόσκι στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ, οι ξυλουργοί φέρνουν ξύλα για τις φωτιές, οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα οτιδήποτε ύποπτο δουν ειδοποιούν και ξεκινά η «διαδικασία αναγνώρισης». Άλλος έφερε την καφετιέρα, άλλος φέρνει καφέ και ζάχαρη, άλλος πλαστικά ποτήρια. Εδώ και τέσσερις μήνες η ζωή της Κερατέας έχει μεταφερθεί στο μπλόκο. Είναι το σημείο συνάντησης όλου του χωριού, οι νέοι αντί για τις καφετέριες πάνε για ποτό στο μπλόκο, ο Δήμος έχει μεταφέρει όλες του τις εκδηλώσεις εκεί, το ίδιο και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. Από τις 11/12 μέχρι σήμερα στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ έχουν γίνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας από συλλόγους, οργάνωση συζητήσεων από πολλούς κοινωνικούς φορείς πολιτικοποιημένους ή όχι. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν το 3ήμερο Φεστιβάλ που έγινε την περασμένη βδομάδα με πάνω από 300 καλλιτέχνες να συμμετέχουν αφιλοκερδώς και 20.000 χιλιάδες κόσμου να περνάει από την Κερατέα. Εκεί κάναμε Χριστούγεννα, εκεί κάναμε Πρωτοχρονιά, εκεί Θεοφάνια, εκεί Απόκριες, εκεί θα κάνουμε και Πάσχα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε θέσεις και αντιπροτάσεις, και τι θα κάνουμε τα δικά μας απορρίμματα. Όπως προαναφέραμε από το 1997 οι 4 δήμοι Κερατέας, Λαυρίου, Καλυβίων και Αναβύσσου και οι 4 κοινότητες Κουβαρά, Παλαιάς Φωκαίας, Σαρωνίδας και Αγ. Κων/νου (Καμάριζα) έχουμε συστήσει τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής (σήμερα τον σύνδεσμο αποτελούν οι δύο νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) και ζητάμε να μας αφήσουν να διαχειριστούμε τα απορρίμματά μας μόνοι μας, σε χώρο και με μέθοδο σύγχρονή που θα επιλέξουμε εμείς ώστε να μην επιβαρύνουμε κανέναν άλλον στην Αττική. Προτάσεις λοιπόν έχουμε και για τα δικά μας απορρίμματα αλλά και για όλη την Ελλάδα. Χρόνια τώρα προτείνουμε την μελέτη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Αλέξανδρου Οικονομόπουλου που μιλάει για εθνικό σχεδιασμό και για οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στο Οβριόκαστρο δεν έχει ξεκινήσει τίποτα απολύτως. Επί μήνες 300-400 αστυνομικοί φυλάσσουν 3 μηχανήματα τα οποία εδώ και δύο μήνες μάλιστα είναι καμένα. Έχουμε πάρει απόφαση ότι έχουμε απέναντι μας όλο το φερόμενο ως «σύστημα» και την Κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη (ένα μέρος της για την ακρίβεια) και τα μεγάλα ΜΜΕ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Η φωνή μας ακούγεται μόνο από τα τοπικά site και blog’s και τις τοπικές εφημερίδες οι οποίες στην πλειονότητά τους συμπαρίστανται στον αγώνα μας.
Ο λαός της Κερατέας είναι ενωμένος, όσο και αν αυτό ακουστεί γραφικό στο μπλόκο και στις μάχες ξαναμίλησαν άνθρωποι που είχαν να μιλήσυν χρόνια. Οι δημοτικές παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκης στο συγκεκριμένο θέμα πορεύονται πάντα ενωμένες με μόνο στόχο το καλό της περιοχής.  Τα κόμματα δεν έχουν θέση στον αγώνας αυτό. Προς τιμήν τους στελέχη της περιοχής των δύο μεγάλων κομμάτων κατέθεσαν τις κομματικές τους ταυτότητες. Ευχαριστούμε βέβαια όλους όσους μας συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα και μέσα σε αυτούς είναι και μικρότερα κόμματα της Βουλής και κόμματα εξωκοινοβουλευτικά, αλλά ο αγώνας αυτός δεν χρωματίζεται. Δυστυχώς στην Κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει κάτι, αυτοί που αντιδρούν στην Κερατέα δεν είναι η πιτσιρικαρία που θέλει να κάνει τον χαβαλέ της, είναι άνθρωποι οικογενειάρχες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από τους εργάτες, μέχρι τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους επιχειρηματίες, τους ιερείς, τους απόστρατους στρατιωτικούς και όλες οι ηλικίες από 12-15 χρονών μέχρι 80. Όλοι βοηθούν όπως μπορούν.
Είμαστε 127 μέρες στον δρόμο και θα είμαστε για όσο χρειαστεί. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να γίνει αυτό το παράνομο έργο!
Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου