Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΣΠΙΘΑΣ» ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΚΡΙΔΟΥ, εκπαιδευτικό

Ο Κυπριακός Λαός του οποίου οι αγώνες ήταν συνυφασμένοι με την Ένωση του νησιού με τον Εθνικό κορμό, - "Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώμεν πέτρες" έγραφαν στους τοίχους - δεν θα μπορούσε παρά να ενταχθεί
στο Πανελλήνιο αυτό Κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών. Σε πολύ λίγο διάστημα μικρές "Σπίθες" απλώθηκαν στις διάφορες πόλεις της Κύπρου.
Εμείς από τη "Σπίθα" Παιδείας Κύπρου, έχοντας ζήσει την ερήμωση των κατεχόμενων σχολείων μας, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι από τις προθέσεις της Ελλαδικής Κυβέρνησης να κλείσει τα μικρά σχολεία, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές των σχολείων αυτών από την μια και το σημαντικότερο, απονέκρωση των ακριτικών περιοχών, τις οποίες θα έπρεπε να διαφυλάσσει ως κόρην οφθαλμού και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι κάτοικοί τους να εξακολουθήσουν να ζουν ριζωμένοι, εκεί που μεγαλούργησαν γενιές επί γενεών κάτω από συνθήκες πείνας και στέρησης, πολέμων και διωγμών.
Ας μην πιστέψουμε ότι οι βλέψεις των Τούρκων έχουν σταματήσει στο τι έχουν ήδη πετύχει στην Κωνσταντινούπολη, στη Μικράν Ασία και στον Πόντο, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, ούτε και στην κατοχή της βόρειας Κύπρου.
Μόνο μέσα από μια πανελλαδική ενότητα θα μπορέσουμε να στήσουμε το δικό μας ανάστημα και αυτός είναι ο λόγος που κάνει τους Έλληνες της Κύπρου να ανάβουν τη μια "ΣΠΙΘΑ" μετά την άλλη.
Η προσπάθεια στην οποία επικεντρώνεται η "Σπίθα" Παιδείας είναι να συμβάλει στην υιοθέτηση όσων περισσοτέρων σχολείων απ΄ αυτά που οι ιθύνοντες πετάνε με τόση ευκολία.
Επιθυμία μας σαν ενεργά μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον Αγώνα σας, αδέλφια Ελλαδίτες, για να βγείτε αλώβητοι και από αυτή την κρίση που σας έχουν ρίξει.
Επιθυμία μας είναι, επίσης, να πραγματοποιήσουμε μια άρρηκτη ενότητα του Κινήματος Ελλάδας Κύπρου και τέλος επιθυμία μας είναι να νοιάζεστε γι' αυτό το ξεχασμένο κομμάτι του Ελληνισμού που η ανικανότητα των εκάστοτε Ελλαδικών και Κυπριακών κυβερνήσεων, το έριξε στην ομηρία των Τούρκων, των Εγγλέζων και των Αμερικάνων, που προετοιμάζουν την ολοκληρωτική κατάληψη του νησιού και τον εθνικό αφανισμό του, με ανήκουστα διχοτομικά σχέδια και άλλα τεχνάσματα.

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου