Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ "ΣΠΙΘΑΣ" ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ

από τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟ, οικονομολόγο

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Αδέρφια της Κύπρου,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη Λευκωσία ως εκπρόσωποι της ΣΠΙΘΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ για να γνωριστούμε καλλίτερα και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στη σφυρηλάτηση της ενότητας της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που
 θέτει ως πρώτο στόχο την απελευθέρωση της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αν η μισή σχεδόν Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 1974, ολόκληρη η Ελλάδα τελεί υπό κατοχή από την υπογραφή του επαίσχυντου μνημονίου και της προδοτικής δανειακής σύμβασης που κλείνει ένα χρόνο σε λίγες μέρες.

Ίσως χρειαζόμασταν εμείς οι Ελλαδίτες να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο του έσχατου εξευτελισμού, στην συνολική χρεωκοπία, ηθική, πολιτική και οικονομική, που σηματοδοτεί το τέλος της λεγόμενης ‘Μεταπολίτευσης’, για να αποκατασταθεί -έστω έτσι- η ψυχική ενότητα του Ελληνισμού στην Κύπρο και την Ελλάδα, η ενότητα που τόσο δοκιμάστηκε κάτω από το καθεστώς της αμερικανοκρατίας που επιβλήθηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα και οδήγησε στο ‘ρήγμα’ του 1974, όταν πανηγύριζε η Ελλάδα την ‘αποκατάσταση της Δημοκρατίας’ ενώ την ίδια στιγμή μάτωνε και ακρωτηριαζόταν –και με δική της ευθύνη- η Κύπρος.

Συναισθανόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και στρατευτήκαμε στην ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ πιστεύοντας ότι, μαζί με την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού που δεν εκφράζεται σήμερα μέσα από τους κομματικούς σχηματισμούς, μπορούμε να παλέψουμε και να λυτρώσουμε τις χώρες μας από τα δεσμά που μας έχουν επιβληθεί και τα οποία συχνά χαλκεύσαμε και με τα ίδια μας τα χέρια.

Σοφότεροι σήμερα, με την ακριβοπληρωμένη πείρα των περασμένων δεκαετιών, δεν έχουμε πλέον ελαφρυντικά ή άλλοθι, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να διαψεύσουμε τις τελευταίες ελπίδες που εναποθέτουν οι Έλληνες -Κύπριοι, Ελλαδίτες ή της Διασποράς- στους εαυτούς μας, στην υπευθυνότητά μας και στην ικανότητά μας να συνεργαστούμε και να προτείνουμε δημοκρατική λύση και διέξοδο από τη συνολική υπαρξιακή κρίση που αντιμετωπίζουμε ως έθνος και ως λαός.

Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζουμε τη συνάντησή μας αυτή καθώς και όλους τους συμμετέχοντες, συγχαίρουμε τους διοργανωτές, ευχόμαστε να συντελέσει καίρια στην ενότητα που προαναφέραμε και διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να δουλέψουμε άοκνα σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Για να αξιωθούμε επιτέλους ως Έλληνες την Ελευθερία, την Ειρήνη και την Δικαιοσύνη. Το χρωστάμε στους γονείς μας και στα παιδιά μας.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου